BISKUPIJSKI SUSRET OBITELJI

BISKUPIJSKI SUSRET OBITELJI

Mali Lošinj, 1. i  2. travnja 2017.

 

Kako je već u više navrata najavljivano u našoj će se župi, Rođenja B. D. Marije Mali Lošinj, odvijati Biskupijski susret obitelji 1. i 2. travnja ove godine. Za taj susret već se dio naših župljana dobrano pripravlja ali želimo vas sve upoznati i sa planom pripreme i sa samim programom koji će ovih dana biti i plakatiran po našem gradu.

Naš nas otac Biskup poziva da zdušno prihvatimo ovaj zadatak ali u isto vrijeme i milosni trenutak da baš u našoj župi bude stjecište obitelji naše, Krčke biskupije, u ovom vremenu korizmene priprave na svetkovinu Vazma. Prijavili ste se za prijem obitelji s naših udaljenijih otoka, na čemu vam već unaprijed zahvaljujem, zatim prijavili ste djecu da bi i ona doživjela uzvišenost obitelji i obiteljskog života te bili spremni za koju godinu i sami osnivati svoje nove obitelji. Sada je važno da svojim sudjelovanjem doprinesete svom učvršćenju obiteljskih stavova i vrednota.

U nedjelju, 2. travnja biti će malo izmijenjen plan sv. misa. Ujutro će biti prva misa u 7,30 sati, zatim mise u 10,00 i 11,30 sati neće biti, već će župna misa biti u 13,00 sati i predvodit će je krčki biskup dr. Ivica Petanjak u koncelebraciji sa svećenicima. Navečer će biti sv. misa u 19,00 sati u župnoj crkvi. Radi programa Biskupijskog susreta obitelji nećemo moći obaviti zajedničku pobožnost Križnog puta te je prepuštamo privatno svima koji žele.

Pozivam sve vas koji živite u svojim obiteljima ili ste živjeli da nam se pridružite kako u subotu navečer na tribini u kino dvorani Vladimira Nazora tako i u programu u Osnovnoj školi Maria Martinolića i posebno na zajedničkoj misi u župnoj crkvi u 13,00 sati.

Raspored i program:

 

Subota, 1. travnja 2017.

doček obitelji iz Raba i Paga

 

20,00 sati         –     Tribina – prostor kino

dvorane Vladimira Nazora

  • Naslov predavanja patra Zbigniew Formella: Odgojni pogledi na odnos roditelja i djece

 

Nedjelja, 2. travnja 2017.

 

9,00 do 9,30 sati –   Okupljanje u osnovnoj školi Maria Martinolića

  • djeca se pomalo razvrstavaju po uzrastima
  • odrasli zauzimaju mjesta u holu na tribinama

 

9,30 sati – pozdrav, molitva, početak

  • svjedočanstva parova i pojedinaca
  • predavanje patra Zbigniew Fornel-a, salezijanca iz Rima

 

12,00 sati         –    na Trgu Republike Hrvatske kratki program

 

13,00 sati         –    u župnoj crkvi sv. misa

14,30 sati         –    ručak u osnovnoj školi

 

16,00 sati         –    izložba u školi

 

17,30 sati         –    odlazak prema trajektu za 19,00 sati